Team

Leer het team kennen!

Buurtboerderij

Ruben Heineman

Voorzitter - initiatiefnemer - tuinder  

In 2019 was ik tijdens een surftrip in Frankrijk vrijwilliger bij een biologische boerderij. 

Het leven daar was simpel, tijdloos en gezond. Ik had weinig nodig en ik leefde grotendeels buiten. Het geluksgevoel van wat ik hier ervaarde, wilde ik met anderen delen. Met deze bewustwording kwam ik terug in Nederland. De bewustwording werd een idee en het idee kreeg vorm toen ik samen met vrienden in 2020 antikraak op een boerderij mocht wonen vlakbij hartje Haarlem! Met handen in de aarde is het idee nu werkelijkheid geworden.

Samen met een groep gepassioneerde mensen werken we aan een gezondere wereld. We beginnen hier bij Buurtboerderij Nieuweweg.

Sarai Maëla

Secretaris - manager evenementen

Van jongs af aan hou ik veel van natuur, mens en kunst. In mijn carrière als danseres, dansmaker en dansdocent neem ik veel kennis mee uit het organiseren van evenementen, het lesgeven aan verschillende doelgroepen en het samen creëren van (podium) kunst. Hierin miste ik nog de connectie en de zorg voor de natuur/aarde.

Ik geloof erin dat de mens onlosmakelijk verbonden is met de natuur en meer baat heeft bij zelfexpressie en creatieve vrijheid.  Alles valt voor mij samen bij Buurtboerderij Nieuweweg. Een plek waar we gezamenlijk aan 1 doel werken: mens, natuur en kunst samenbrengen!

Maarten Wetselaar

Penningmeester - bouw

Youp Vermeulen

Bouw - vrijwilliger

Op de buurtboerderij wordt er voortdurend verbouwd. En dan bedoel ik niet alleen de groenten.

Ik vind het leuk om met anderen lekker te bouwen en te timmeren, om anderen te leren wat ik weet over het timmervak en om samen van een vervallen paardenstal naar een gezellige buurtboerderij te groeien!

Bram Kreuger

Kok - vrijwilliger

Hoi! Ik ben Bram. Ruben groeit het liefst eten, maar ik eet het liever op! Zodoende ben ik gebombardeerd tot boerderij kok!

Ik houd van alle soorten en maten eten, maar heb een voorliefde voor pittige keukens zoals Mexicaans of Indonesisch. De afgelopen jaren heb ik veel in het buitenland gewoond en daar heerlijke gerechten gegeten: Ierse seafood chowders, Malysische curries en Wiener Schnitzels. Franse klassiekers gaan er ook graag in. Ik wacht nog steeds op het moment dat een van de haantjes de pan in mag, dan kook ik graag een heerlijke coq-au-vin voor jullie!

Noah Helsen

Vormgever - vrijwilliger

De Buurtboerderij staat voor mij in het teken van een nieuwe start. Voor mij, voor elkaar, voor milieu.

Ik ben hier letterlijk een ‘nieuwe weg’ ingeslagen door oud zeer achter mij te laten en mijn leven in te richten volgens mijn normen, waarden en principes. Natuur, verbinding, creativiteit en ontwikkeling staan hier voorop. Al deze elementen komen voor mij samen in harmonie op de buurtboerderij. Ik ben 4e jaars student design en ben na een lange zoektocht deze opleiding gaan doen om mijn eindeloze en veelvoudige creativiteit goed in praktijk te kunnen brengen. 

Als creatief vormgever en vrijwilliger pas ik deze kwaliteiten toe. Samen bundelen wij onze krachten op weg naar een positieve toekomst voor mens en milieu.

Maartje van der Zon

Educatie - vrijwilliger 

Sinds ik per ongeluk een opleiding voor kunstdocent ben in geduikeld weet ik waar mijn hart ligt: in het onderwijs. Jong, oud en alles daartussenin, iedereen kan leren. Vooral het idee dat kunst iets is waar je talent voor moet hebben wil ik graag de wereld uit helpen.

Kunst kan je leren en creativiteit kan je ontwikkelen. Daar wil ik iedereen graag bij helpen en zo probeer ik mijn bijdrage te leveren met mijn ervaring in het kunst- en basisonderwijs aan de buurtboerderij.

Gé Visser

Permacultuur/voedselbossen – vrijwilliger

Niet zo heel lang geleden liep ik hier voor het eerst het terrein op en direct viel me op wat een ontspannen en positieve sfeer er hing. Ik raakte aan de praat met de jonge bewoners van de buurtboerderij en merkte dat bij hen hetzelfde vuurtje brandt als bij mij; liefde voor de natuur en de gevoelde noodzaak samen te werken om de wereld wat eerlijker, groener en mooier te maken. In het team breng ik mijn passie voor voedselbossen en mijn expertise als permacultuurdocent in om onze gezamenlijke droom te verwezenlijken.