Pasta met courgette en kruiden

Een lichte vega pasta, met een frisse smaak door de citroen, die ook nog eens lekker snel klaar is. Ideaal dus voor een zomeravond in de tuin.

,

Recept: Caroline

Ingrediënten

2 personen

200 g pasta naar smaak
1-2 courgettes (ca. 400 g), in dunne plakjes
150 g feta of roomkaas
2 el verse dille, fijngehakt
1 el verse tijm, geritst
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt

1 el citroensap
1 el citroenrasp
Zout en peper

Bereiding

1. Breng gezouten water aan de kook in een ruime pan. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.

2. Terwijl de pasta kookt, verhit je 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgetteplakjes toe en bak ze 5-7 minuten, tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Schep regelmatig om.

3. Voeg tegen het einde van de baktijd de knoflook en zout en peper naar smaak toe en laat ca. 1 minuut meebakken. Zorg dat de knoflook niet te hard bakt, zodat hij niet bitter wordt.

4. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met courgette. Voeg de overgebleven olijfolie en het citroensap toe. Voeg zo nodig wat van het bewaarde kookwater toe om het iets smeuïger te maken.

5. Meng de tijm en de dille door de pasta en verwarm het geheel nog een minuut of twee. Proef en breng zo nodig de pasta op smaak met wat extra citroensap en eventueel nog wat zout en peper.

6. Verdeel de pasta over twee borden en voeg de feta of roomkaas toe. Garneer met wat extra verse dille en tijm. Serveer warm.

Extra lekker met geroosterde pijnpitjes!