Salade van gepofte biet

Voor deze klassieke combinatie van bietjes met geitenkaas pof je de bieten in de oven. Zo worden ze heerlijk zacht en komt hun lichtzoete smaak extra goed tot zijn recht.

Recept van Caroline

Ingrediënten

Voor 2 porties

2-3 (Chioggia)bieten
3 Bosuitjes
4 Schijfjes verse jonge geitenkaas naturel
Sla, bijvoorbeeld veldsla, pluksla of eikenbladsla
Extra vierge olijfolie
Balsamico-azijn
Peper en zout
Verse tijm, geritst
Kappertjes
Krulpeterselie

Nodig: bakpapier

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2. Was of boen de de bietjes schoon. Haal het loof eraf. Als het fris is, houd het apart voor de salade.

3. Verpak elke biet in een bakpapier. Eventueel kun je er een druppeltje olijfolie bij doen en wat peper en zout.

4. Leg de verpakte bietjes in het midden van de oven en pof ze ongeveer 40 minuten. Je kunt een houten prikker gebruiken om te testen of ze goed zacht zijn.

5. Maak het folie open en laat de bietjes buiten de oven afkoelen.

6. Pel de bietjes, als je de rode hebt gebruikt (je hoeft chioggiabiet eigenlijk niet te pellen; verwijder alleen eventueel bruine donkere stukjes). Snij de bietjes in dunne plakken, deze in een schaal en giet er wat olijfolie, balsamico, tijm en wat zout en peper overheen. Laat 10 minuutjes staan.

7. Verdeel de sla over twee borden en schik daarop de plakjes biet en de geitenkaas en een paar kappertjes. Voeg peper en zout naar smaak toe.

8. Besprenkel de beide borden met nog wat olijfolie en balsamico. Garneer met toefjes krulpeterselie alvorens te serveren.