
Met restjes uit de koelkast, nog over van een aangeklede borrel op zaterdagavond, en een bosje versgeoogste palmkool van nr. 2 toverde Nicole op maandagavond in een paar minuten deze heerlijke pasta uit de wok.
Recept: Nicole
Ingrediënten
2 personen
200 g pasta
200 g palmkool
200 g vega köfte of nootjes
100 g Italiaanse (Taggia) olijven,
100 g gorgonzola
50 g zongedroogde tomaatjes in olijfolie
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente. Giet af en zet opzij.
2. Was de palmkool grondig, vouw de bladeren in de lengte in tweeën en snijd het stugge deel van de stelen weg. Snijd het blad in reepjes.
3. Verhit de olijfolie in een grote wok op middelhoog vuur. Voeg de palmkool toe en roerbak deze ongeveer 3-4 minuten, totdat het iets geslonken is.
4. Snijd de vega kofte in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Bak ze een paar minute mee. Je kunt in plaats daarvan ook wat gehakte nootjes gebruiken – ook erg lekker.
5. Voeg de olijven en tomaatjes toe, inclusief hun gekruide olie. Meng alles goed door elkaar en bak nog een paar minuten.
6. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed. Verkruimel de gorgonzola erover en laat de kaas even smelten.
7. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer direct.